Cyriel Dessers in actie voor Heracles Almelo
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Vooral veel voetbal vandaag bij NOS Sport, maar ook honkbal en rugby krijgen de nodige aandacht.

We blikken terug op de lange voetbalavond van gisteren met de Europa League-wedstrijden van PSV, Feyenoord en AZ. In het Lunchjournaal (13.10 uur, NPO 1) zijn onder meer beelden te zien van Rangers-Feyenoord en reacties van spelers en trainer.

FC Twente-Heracles

Het eredivisieweekend trapt vanavond om 20.00 uur af met de oostelijke derby tussen FC Twente en Heracles Almelo. De wedstrijd is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app of via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Wacht je liever op de samenvatting? Die is er om 22.30 uur in Eredivisie op Vrijdag op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

In het liveblog 'Warming-up' zijn eerder op de dag ook al de ontwikkelingen richting speelronde zeven in de eredivisie te volgen. Daarin blikken we natuurlijk ook vooruit op de topper PSV-Ajax van zondag met de coaches Mark van Bommel en Erik ten Hag.

Beelden van de persconferenties in Eindhoven en Amsterdam zijn ook te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

Honkbal en rugby

De Nederlandse honkballers proberen zich op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Kalian Sam in actie voor Oranje

Woensdag won de kersverse Europese kampioen van Tsjechië, maar gisteren werd tegen Israël een zware 8-1 nederlaag geleden. In de derde groepswedstrijd is Spanje vanavond de tegenstander. Een samenvatting is te zien in Nieuwsuur om 22.40 uur op NPO 2.

Vandaag begint in Japan het WK rugby. Het gastland opent het toernooi tegen Rusland. Op Instagram uitgebreid aandacht voor het evenement.

Uitzendingen vrijdag 20 september

Tijd Wat Waar
13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Eredivisie op vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl