Lonneke Slöetjes in actie tijdens de verloren wedstrijd tegen de VS

Volleybalsters lijden tegen VS eerste WB-nederlaag

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het toernooi om de wereldbeker hun eerste nederlaag moeten incasseren. De ploeg van coach Jamie Morrison boog met 3-0 (25-23, 25-18, 25-19) voor de Verenigde Staten.

Oranje had zijn eerste drie wedstrijden in Japan zonder setverlies gewonnen, met als uitschieter de 3-0 overwinning op Brazilië. Daarnaast was Nederland ook Argentinië en Kenia de baas.

Maar de Verenigde Staten, de nummer drie van de wereld, bleken een maatje te groot voor de mondiale nummer zeven. In de eerste set liep de VS vanaf 15-15 weg bij Oranje. In de tweede set was dat vanaf 9-9 en in de derde set vanaf 14-14.

Een zorgelijke blik bij bondscoach Jamie Morrison tijdens het duel met de VS

De Amerikaanse volleybalsters boekten hun elfde zege in twaalf duels met Oranje. Alleen vorig jaar op het WK wist Nederland te winnen.

Het wereldbekertoernooi, met twaalf deelnemende ploegen die alle een keer tegen elkaar in actie komen, wordt gespeeld in Japan en draait vooral om prestige. Donderdag volgt opnieuw een lastige klus. Dan is wereldkampioen Servië de tegenstander.