Dries Mertens juicht

Napoli vloert titelverdediger Liverpool, Barcelona mazzelt in Dortmund

Titelverdediger Liverpool is de Champions League met een fikse kater begonnen. Napoli was met 2-0 te sterk. In de slotfase benutte Dries Mertens een penalty en strafte Fernando Llorente een slippertje van Virgil van Dijk af.

Beide keepers, Adrian en Alex Meret, onderscheidden zich met een aantal puike reddingen. Zo had Liverpool-goalie Adrian in de beginfase tot twee keer toe een antwoord op een inzet van Fabian en voorkwam hij vlak na rust met zijn hand een treffer van Dries Mertens. Collega Meret hield Mo Salah tot twee keer toe van scoren af.

Lozano

Bij Liverpool speelde Van Dijk 90 minuten, Georginio Wijnaldum viel halverwege de tweede helft in. Aan Italiaanse zijde kon voormalig PSV'er Hirving Lozano geen potten breken. Hij werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

In dezelfde groep E zorgde de nog maar 19-jarige Erling Braut Haaland voor een unicum door als Champions League-debutant in één helft een hattrick te noteren.

Dat deed de Noorse spits in dienst van Red Bull Salzburg, tegen Racing Genk. De Oostenrijkers haalden met liefst 6-2 uit.

Ter Stegen stopt de penalty van Reus

De kraker in groep F van de Champions League tussen Borussia Dortmund en FC Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Daar mochten de Catalanen het meest blij om zijn, want na bijna een uur spelen keerde doelman Marc-André ter Stegen een strafschop van landgenoot Marco Reus.

Rentree Messi

Lionel Messi maakte kort daarop zijn rentree na blessureleed door de pas 16-jarige Ansu Fati te vervangen. De Argentijn kon in Dortmund zijn stempel niet drukken.

De thuisploeg kreeg over het geheel de beste kansen, maar Reus (reddingen Ter Stegen), Jadon Sancho (over) en Julian Brandt (lat) hadden het vizier niet op scherp staan.

Eerder op de avond eindigde de ontmoeting tussen Internazionale en Slavia Praag in 1-1, waardoor alle vier ploegen op een punt staan.

In groep G ging Benfica op eigen veld met 2-1 onderuit tegen RB Leipzig. Olympique Lyonnais kwam eerder op de avond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zenit.