Harry Kane viert zijn tweede treffer tegen Bulgarije

Hattrick Kane voor Engeland, Fransen winnen na blunder met volkslied

Engeland heeft ook zijn derde wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. Op Wembley werd Bulgarije met 4-0 aan de kant gezet. Aanvoerder Harry Kane scoorde drie keer voor de thuisploeg.

De aanvaller van Tottenham Hotspur schoot halverwege de eerste helft van dichtbij raak op aangeven van Raheem Sterling, die de bal door de blunderende Bulgaarse doelman in de voeten kreeg gespeeld.

In de tweede helft mocht Kane twee keer aanleggen voor een strafschop. Die leverden hem een hattrick en zijn 25ste interlanddoelpunt op. Tussen beide penalty's door gaf Kane ook nog de assist voor de 3-0 van Sterling.

Dinsdag krijgt Engeland, waar Mason Mount (ex-Vitesse) debuteerde, het verrassende Kosovo op bezoek. De Kosovaren wonnen met 2-1 van Tsjechië en zijn nu al vijftien duels ongeslagen. Ook via de Nations League maken ze kans op het EK.

Frankrijk wint na geblunder met volkslied Albanië

Frankrijk is op basis van doelsaldo de nieuwe koploper in een nek-aan-nekrace in kwalificatiegroep H. De wereldkampioen won in Parijs met 4-1 van Albanië en heeft twaalf punten uit vijf wedstrijden, evenveel als IJsland dat met 3-0 won van Moldavië.

In dezelfde groep heeft Turkije ook twaalf punten na een zwaarbevochten zege op Andorra: 1-0. Op basis van het doelsaldo mag Frankrijk zich de koploper van de poule noemen.

De Franse organisatie blunderde vooraf bij het spelen van de volksliederen. In het plaats van het volkslied van Albanië klonk in het Stade de France het volkslied van Andorra, dat komende dinsdag in hetzelfde stadion tegen Frankrijk speelt.

De stadionspeaker maakte daarna zijn excuses voor de fout, maar maakte de situatie nog wat genanter door daarbij om respect te vragen voor "het volkslied van Armenië".

Door Kingsley Coman en Olivier Giroud zat Frankrijk al snel op rozen

Kingsley Coman opende al na zeven minuten de score voor Frankrijk en Olivier Giroud maakte halverwege de eerste helft de 2-0.

Antoine Griezmann miste een strafschop, maar leidde halverwege de tweede helft wel de tweede treffer van Coman in. Debutant Jonathan Ikoné maakte vlak voor tijd de 4-0, voordat Albanië in de laatste minuut nog een strafschop benutte.

Portugal drukt Servië in penarie

In groep B boekte Europees kampioen Portugal een cruciale zege op Servië. Na een meeslepende tweede helft won het in Belgrado met 4-2.

Met twee punten uit twee duels waren de Portugezen, die ten koste van Oranje wel de Nations League wonnen, toe aan een driepunter. Kort na rust leken de punten binnen na goals van William Carvalho (een blunder van de Servische doelman) en Goncalo Guedes.

Niets bleek minder waar: Nikola Milenkovic kopte een corner van Ajacied Dusan Tadic binnen, Cristiano Ronaldo stiftte Portugal op 3-1 (ondanks buitenspel), de 3-2 van Aleksandr Mitrovic mocht er ook zijn, maar het slotakkoord was van Bernardo Silva.

Oekraïne klopte Litouwen (3-0) en gaat met dertien punten nog wel ruim aan kop.