Peter Bosz
NOS Voetbal

Bosz wint opnieuw in Bundesliga, eerste zege voor Schreuder

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen ook zijn tweede duel van het Bundesliga-seizoen gewonnen. Leverkusen stond na veertig minuten al op een 3-0 voorsprong bij Fortuna Düsseldorf en won uiteindelijk 3-1.

In de zesde minuut werkte oud-Vitesse-speler Lewis Baker de bal in eigen goal. Baker wordt sinds dit seizoen verhuurd door Chelsea aan Düsseldorf. Charles Aranguiz en Karim Bellarabi maakten de andere goals voor Leverkusen.

Daley Sinkgraven zat een week geleden nog niet bij de selectie, vandaag werd hij door Bosz de hele wedstrijd op de bank gehouden.

Schreuder wint van Klaassen

Ook de ploeg van Alfred Schreuder wist te winnen. De oud-assistent-trainer van Ajax versloeg met Hoffenheim Werder Bremen, de club van Davy Klaassen.

Hoffeinhem verloor vorige week het eerste duel, maar won met 3-2 van Bremen, waar Klaassen de hele wedstrijd meespeelde.

Klaassen (l) probeert Hoffenheim-speler Christoph Baumgartner af te stoppen

Bij het gepromoveerde Union Berlin kreeg oud-ADO-speler Sheraldo Becker een basisplaats. Union ging afgelopen week bij het Bundesliga-debuut met 4-0 onderuit tegen RB Leipzig. Bij FC Augsburg speelde Union met 1-1 gelijk.

Bayern vanavond tegen Schalke

Regerend kampioen Bayern München neemt het vanaf 18.30 uur op tegen Schalke 04. Vrijdagavond speelde Borussia Dortmund al, het won dankzij goals in de slotfase met 3-1 van FC Köln.

Wout Weghorst speelt met Wolfsburg zondag tegen Hertha BSC.

De wedstrijden van de tweede speelronde

Fortuna Düsseldorf Bayer Leverkusen 1-3
Hoffenheim Werder Bremen 3-2
FC Augsburg Union Berlin 1-1
Paderborn Freiburg 1-3
FSV Mainz Möngengladbach 1-3
Schalke 04 Bayern München 18.30 uur
RB Leipzig Eintracht Frankfurt 15.30 uur
Hertha BSC Wolfsburg 18.00 uur
FC Köln Borussia Dortmund 1-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl