Patrick van Aanholt viert de zege op Manchester United

Van Aanholt matchwinner tegen United, Chelsea wint dankzij teruggekeerde huurlingen

Manchester United is in eigen stadion tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. De Nederlander Patrick van Aanholt bezorgde Crystal Palace in blessuretijd de overwinning.

Na een half uur kwam United op achterstand, door een fout van Victor Lindelof die afgestraft werd door Jordan Ayew. United drong daarna fel aan, kreeg een penalty, maar die werd door Marcus Rashford gemist.

De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer leek toch nog een punt over te houden aan het duel met Crystal Palace, toen Daniel James kort voor tijd de 1-1 binnenkrulde. In de blessuretijd schoot Van Aanholt plots nog de 1-2 binnen.

Paul Pogba languit op de grond

Bij West Ham United was Sébastien Haller belangrijk. De Fransman, die twee seizoen uitkwam voor FC Utrecht, scoorde twee van de drie doelpunten voor West Ham, dat met 3-1 van Watford won.

Watford, dat vorig jaar nog elfde werd in de Premier League, heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen. De ploeg van de Nederlander Daryl Janmaat maakte pas één doelpunt en incasseerde er zeven en staat momenteel onderaan.

Tammy Abraham is goed voor twee goals tegen Norwich City

Het transferverbod voor de club biedt Chelsea's eigen kweek dit seizoen alle kansen. Op bezoek bij Norwich City (3-2 zege) werden die zaterdagmiddag voor het eerst ook met beide handen gegrepen, met Tammy Abraham en Mason Mount als doelpuntenmakers.

Zowel Abraham (Aston Villa) als Mount (Derby County) werd vorig seizoen verhuurd aan een club uit het Championship, het tweede Engelse niveau. Trainer Frank Lampard, net als beide spelers onervaren maar beschikkend over het Chelsea-dna, deinst er ook niet voor terug om beiden in de basis te zetten, ten faveure van wereldkampioen Olivier Giroud en de Braziliaans international Willian.

Pukki-party

Na drie minuten nam de 21-jarige Abraham een voorzet ineens op zijn slof voor de openingstreffer, twintig minuten na rust schoot hij vol overtuiging raak van buiten de zestien voor de beslissende 2-3. Ook Mount kon trots zijn op zijn goal. De middenvelder, twee seizoenen geleden nog op huurbasis actief bij Vitesse, trok ineens naar binnen en liet Norwich-doelman Tim Krul kansloos met een hard schot in de verre hoek.

Tussendoor trok Norwich de stand gelijk via Todd Cantwell en Teemu Pukki, die mede dankzij die treffer al vijf keer heeft gescoord in drie Premier League-wedstrijden. Hij is zodoende topscorer in de Engelse competitie.