Ivan Ilic viert zijn winnende treffer

NAC en De Graafschap blijven ongeslagen, Eindhoven in extremis naast Den Bosch

NAC Breda en De Graafschap hebben ook hun derde duel in de eerste divisie gewonnen. NAC boekte thuis een kleine, zwaarbevochten overwinning op SC Cambuur (1-0) en de ploeg uit Doetinchem had in eigen stadion nauwelijks moeite met FC Volendam (3-0).

Cambuur-spits Robert Mühren, die vorig seizoen met NAC degradeerde uit de eredivisie, was op dreef tegen zijn oude werkgever. Hij schoot twee keer raak, maar zag beide doelpunten afgekeurd worden door de arbitrage.

Ivan en Luka Ilic

De ploeg uit Friesland had niet alleen pech met de beslissingen van de scheidsrechter. Cambuur mocht in zijn handen knijpen toen Luka Ilic een strafschop werd onthouden. Het enige doelpunt viel uit een snel genomen corner, die Ivan Ilic (de broer van) tegen de netten kopte.

Milan Hilderink dankt het publiek

De Graafschap won zonder Youssef El Jebli, die naar Saudi-Arabië vertrekt, met 3-0 van Volendam. Stefan Nijland, Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui tekenden voor de treffers van de thuisploeg.

Acht minuten blessuretijd

FC Eindhoven wist hun derde duel niet te winnen. De Noord-Brabanders mochten van geluk spreken dat het een punt overhield na het duel met FC Den Bosch. In de acht minuten blessuretijd benutte Branco van den Boomen een penalty, nadat Stefan Velkov in de 71ste minuut de 1-0 voor Den Bosch had gescoord.

Excelsior ging bij Telstar met 3-0 onderuit. Kharchouch, overgekomen van derdedivisionist OFC, was goed voor een goal, een assist en een kopbal op de paal.