Paul Pogba
NOS Voetbal

United walgt van racisme tegen Pogba: 'Stop deze zielige trollen'

In april hielden de voetballers in Engeland nog een massaal protest tegen racisme, maar het houdt voorlopig niet op. Na recente incidenten met Yakou Meite (Reading) en Tammy Abraham (Chelsea) is nu Paul Pogba het slachtoffer geworden van racistische uitingen op social media.

Pogba miste maandag op bezoek bij Wolverhampton Wanderers bij een 1-1 stand een strafschop namens Manchester United. Daardoor liet zijn ploeg de kans op de zege en de koppositie in de Premier League liggen en dat kwam hem te staan op racistische bejegeningen.

Veroordelingen

"Die veroordelen wij in alle opzichten", reageerde Manchester United. "We zijn bezig om de identiteit van de boosdoeners te achterhalen en zullen de voor ons zwaarst mogelijke sancties treffen. Wij roepen de bedrijven achter social media op hetzelfde te doen. We hebben zero tolerance voor racisme of discriminatie."

Teamgenoot Harry Maguire noemde het racisme tegen Pogba "walgelijk" en riep de socialmediabedrijven op om de accounts van gebruikers te verifiëren om zo te voorkomen dat supporters spelers anoniem kunnen aanvallen. "Social media moeten hier wat aan doen", aldus Maguire. "Stop deze zielige trollen."

Ook aanvaller Marcus Rashford toonde zijn solidariteit. "Manchester United is een familie," stelde hij in een tweet. "Paul Pogba is een belangrijk onderdeel van de familie. Een aanval op hem is een aanval op ons allemaal." Tegelijkertijd vroeg de aanvaller Twitter hieraan een einde te maken.

Afgelopen week moesten ook Yakou Meite (Reading) en Tammy Abraham (Chelsea) het racistisch ontgelden op social media. Beiden hadden eveneens een strafschop gemist, Meite tegen Cardiff City in het Championship en Abraham in de Europese Supercup tegen Liverpool.

#Enough

Chelsea-coach Frank Lampard vroeg toen ook al om harde maatregelen van socialmediabedrijven. "Iemand zit achter een toetsenbord of op een telefoon om de meest walgelijke dingen te zeggen. Ik weet niet hoe dat kan worden toegestaan op deze platforms. Het is te makkelijk om zoiets te doen."

De incidenten komen maar enkele maanden na een grootschalige actie tegen racisme. Onder de hashtag #Enough zetten kleine en grote namen uit de voetbalwereld hun Instagram- en Twitter-accounts op rood. Het heeft nog niet geholpen. 'Enough', schreef Rashford vandaag opnieuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl