Hockeysters stellen opnieuw teleur met tweede gelijkspel op EK

Hockeysters komen op EK weer niet verder dan gelijkspel

De Nederlandse hockeysters beleven tot nu toe een tegenvallend EK in België. De formatie van bondscoach Alyson Annan kwam ook in de tweede groepswedstrijd niet tot winst na een gelijkspel tegen Spanje: 1-1.

Oranje was weliswaar de betere partij, maar benutte de grote hoeveelheid mogelijkheden niet.

Zo scoorde Nederland slechts één keer uit de zes strafcorners die de regerend Europees kampioen kreeg. Caia van Maasakker was in de zesde minuut trefzeker.

Onoplettendheid

Maar Spanje, de nummer drie van het WK van 2018, profiteerde een minuut later van de onoplettendheid in de Oranjedefensie. Begoña Garcia reageerde scherp op aangeven van Belen Iglesias.

Tussenstand EK hockey - groep A

1. Spanje 2-4 (2-1)
2. Nederland 2-2 (2-2)
3. België 1-1 (1-1)
4. Rusland 1-0 (0-1)

In het vervolg speelde Oranje ongekend slordig: ballen sprongen van sticks, veel passes kwamen niet aan en kansen werden gemist.

Geen geluk

Het ontbeerde Nederland, dat afgelopen zaterdag ook tegen België met 1-1 gelijkspeelde, ook wel aan het nodige geluk. Zo raakte Lidewij Welten in de slotfase nog de paal.

Oranje speelt komende woensdag de derde en laatste groepswedstrijd tegen Rusland. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is rechtstreeks te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 2.