João Félix

João Félix krijgt handen op elkaar in Madrid, geslaagde entree Luuk de Jong

Het vernieuwde Atlético Madrid is het nieuwe seizoen in de Primera División met een 1-0 overwinning op Getafe begonnen. Álvaro Morata maakte in de eerste helft de winnende treffer voor de nummer twee van vorig jaar.

Trainer Diego Simeone had met Kieran Trippier, Renan Lodi en de peperdure aankoop João Félix, die voor 126 miljoen euro van Benfica overkwam, drie aanwinsten in de basisopstelling opgenomen.

Gemiste strafschop

Met name die laatste liet zien dat hij zijn geld dubbel en dwars waard kan gaan worden. Félix versierde vlak na rust een strafschop na een knappe rush.

Bekijk via de onderstaande tweet de fraaie rush van de jonge Portugees:

Morata wist echter niet te scoren door een knappe save van David Soria. Félix moest later met een beenblessure het veld verlaten.

Morata deed overigens voor rust wel zijn plicht door een voorzet van Trippier binnen te koppen.

Luuk de Jong

Luuk de Jong beleefde een geslaagde entree in La Liga. De spits boekte met Sevilla een overwinning bij Espanyol: 0-2.

De Jong had een groot aandeel in de openingstreffer. Doelman Diego López van Espanyol wist vlak voor rust met een katachtige reflex een kopbal van De Jong te pareren.

De spits zag de bal vervolgens in de rebound op de lat belanden en de terugstuiterende bal kwam precies voor de voeten van Sergio Reguilón, die de 0-1 intikte.

Ook debuut Gudelj

Espanyol kreeg aan het begin van de tweede helft een strafschop, maar die werd na tussenkomst van de VAR weer ingetrokken. In de slotfase besliste Nolito de wedstrijd met de tweede treffer van Sevilla, waar Nemanja Gudelj als invaller debuteerde.