Tilburgse Grieken bezorgen Willem II zege op Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Willem II: 2-3

Willem II heeft ook in zijn tweede uitduel van dit eredivisieseizoen de volle buit gepakt. Na de 3-1 zege bij PEC Zwolle wonnen de Tilburgers met 3-2 bij Fortuna Sittard.

Op een doorweekt grasveld, met de jongste (Sjors Ultee, 32 jaar) en de oudste (Adrie Koster, 64 jaar) trainer van de eredivisie aan de zijlijn, waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Mark Diemers bereikte met een puike voorzet Rasmus Karjalainen bij de tweede paal, maar de nieuwe Fin in Limburgse dienst raakte de bal verkeerd en schoot naast.

Kort daarna was het wel raak voor Fortuna, bovendien het eerste velddoelpunt van dit seizoen (de enige andere goal was een penalty) voor de ploeg van trainer Ultee. De Moldavische international Vitalie Damascan wipte de bal fraai over doelman Timon Wellenreuther: 1-0.

Het is nat in Sittard, ondervinden Dries Saddiki en vooral Amadou Ciss
    Dweilen in Sittard voor het duel tussen Fortuna en Willem II

Willem II had de eerste twintig minuten weinig in te brengen, maar kwam halverwege de eerste helft toch ineens op voorsprong. Eerste knikte Marios Vrousai na een voorzet van Fernando Lewis de 1-1 binnen en vervolgens kreeg de ploeg uit Tilburg een strafschop, die werd benut door Vangelis Pavlidis (1-2).

Vlak voor rust kopte de Griek ook nog raak uit een corner van Vrousai, waardoor Willem II met een 3-1 voorsprong naar de kleedkamer ging.

Willem II viert het tweede doelpunt van Vangelis Pavlidis

In de tweede helft deed Fortuna iets terug via een knappe goal van Damascan, die zijn tweede goal van de middag maakte (2-3). Op aangeven van Michael Pinto tikte de Moldaviër de bal langs keeper Wellenreuther.

Fortuna ging op zoek naar de 3-3 en was er af en toe ook dichtbij. Zo werd Amadou Ciss in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Sebastian Holmén, met twee handen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR zag er geen penalty in.

Ondanks kansen voor Sambou, Damascan en Branislav Ninaj bleef de gelijkmaker uit en nam de ploeg van trainer Koster opnieuw drie punten mee naar Tilburg.

Koster: 'Ik ben ook ooit de jongste coach geweest'