FC Emmen pakt eerste punten van het seizoen dankzij winst op Heerenveen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-sc Heerenveen: 2-0

FC Emmen heeft zijn eerste drie punten van het eredivisieseizoen te pakken. De ploeg van trainer Dick Lukkien was op eigen veld met 2-0 te sterk voor sc Heerenveen, dat tegen zijn eerste competitienederlaag aanliep.

Een goed spelend FC Emmen stond bij rust al verdiend met 2-0 voor, waarmee de club na twee doelpuntloze duel ook zijn eerste treffers van het seizoen had gemaakt.

Nikolai Laursen schoot na vier minuten raak uit een vrije trap en daarna bleef de thuisploeg veel gevaarlijker. Heerenveen-goalie Warner Hahn redde bij twee enorme kansen van de Kroaat Marko Kolar, maar capituleerde bij een kopbal van Glenn Bijl.

Emmen blijft gevaarlijk

Na de rust kwamen er ook kansen voor de Friezen, die zich niet gewonnen gaven. Jens Odgaard had met een hakje bijna succes en een inzet van Mitchell van Bergen werd op de lijn gekeerd. Emmen werd teruggedrongen, maar was bij tegenstoten gevaarlijker dan de bezoekers.