Wout Weghorst

Weghorst helpt Wolfsburg aan overwinning; ook Bosz begint seizoen goed

Wout Weghorst is het Bundesliga-seizoen goed begonnen bij Wolfsburg. Weghorst maakte het tweede doelpunt in de 2-1 zege op het gepromoveerde FC Köln.

Afgelopen seizoen kwam de voormalig spits van AZ tot zeventien doelpunten, waarmee hij op de gedeelde derde plaats van de topscorersranglijst eindigde.

Dortmund herstelt zich na razendsnelle tegengoal

Kampioen Bayern München opende de competitie vrijdagavond met een 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. Voornaamste uitdager Borussia Dortmund begon een dag later ook niet denderend aan het seizoen, al vielen de gevolgen van de valse start uiteindelijk mee.

Al na 29 seconden stond Dortmund in eigen huis op achterstand tegen FC Augsburg. Twee minuten later zorgde Paco Alcácer echter al voor de gelijkmaker. Dortmund won uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig met 5-1.

Paco Alcácer (tweede van links) viert zijn tweede goal

Peter Bosz nam het met Bayer Leverkusen op tegen Paderborn, dat net als Köln promoveerde. Leverkusen kwam voor rust twee keer op voorsprong, maar Paderborn kwam net zo vaak langszij. Na slechts 25 minuten stond het al 2-2.

Dankzij een treffer van Kevin Volland in de 70ste minuut won Leverkusen toch. Daley Sinkgraven, dit seizoen overgekomen van Ajax, zat niet bij de wedstrijdselectie.

Bosz eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Bundesliga en plaatste zich daarmee direct voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Klaasen onderuit in recordduel

Davy Klaasen verloor met Werder Bremen een bijzonder duel. Tegen Fortuna Düsseldorf (3-1 nederlaag) speelde Bremen de 1.867ste wedstrijd op het hoogste niveau. Geen enkele andere club kwam zo vaak in actie in de Bundesliga.

Hamburger SV had tot dusverre het record in handen. HSV was van de oprichting in 1963 tot mei 2018 actief op het hoogste niveau, maar speelt voor het tweede jaar op rij in de 2de Bundesliga. Bremen ontbrak maar één seizoen in de hoogste klasse.