Youssef El Jebli juicht na zijn treffer

De Graafschap en NAC winnen ook tweede wedstrijd

NAC Breda en De Graafschap, die vorig seizoen met Excelsior degradeerden naar de eerste divisie, hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. NAC won thuis met 5-1 van Helmond Sport en De Graafschap versloeg MVV in Maastricht met 3-0.

Mounir El Allouchi tekende voor twee treffers en twee assists namens NAC. De mooiste treffer was de 2-0. Na een fraai een-tweetje van El Allouchi en Huseyin Dogan scoorde Arno Verschueren.

De Graafschap leidde voor rust al met 2-0; Van Huizen kopte raak na een corner van Youssef El Jebli, die even later zelf doel trof met een uithaal in de korte hoek.

Excelsior, dat net al De Graafschap en NAC zijn eerste competitieduel won, komt maandag in actie, tegen Jong AZ.

Nick Doodeman juicht voor Volendam

FC Eindhoven kwam tegen het nog puntloze FC Dordrecht op slag van rust op voorsprong via een doelpunt van Marcelo Lopes. Na de pauze liep de thuisploeg verder uit door treffers van Branco van den Boomen, Lopes (twee) en Joey Sleegers.

FC Volendam bezorgde Roda JC een vervelende avond: 4-0. Voor de rust troffen Zakaria El Azzouzi, Jari Vlak en Nick Doodeman doel. Invaller Martijn Kaars was in de extra tijd trefzeker.

SC Cambuur rolde voor eigen publiek Go Ahead Eagles met 5-0 op. Robert Mühren scoorde twee keer van elf meter.