NOS Sport

Springruiter Van der Vleuten toont goede vorm vlak voor EK

Van Vleuten zegeviert in Global Champions Tour, goede generale voor EK

Springruiter Maikel van der Vleuten heeft in Valkenswaard de vijftiende wedstrijd gewonnen in de Global Champions Tour. In de afsluitende barrage was de Nederlander op zijn paard Dana Blue net iets sneller dan de Belg Olivier Philippaerts. Eerder dit seizoen was Van der Vleuten al de sterkste in Monaco.

Vorig week was er nog een mineurstemming in het Nederlandse kamp na het missen van de finale van de Nations Cup. Voor het eerst in vijftien jaar haalde Nederland deze eindstrijd van landenteams niet. En dat vlak voor het EK dat op 19 augustus in Rotterdam begint. Van der Vleuten toont de laatste tijd in ieder geval wel de juiste vorm.

Smolders vierde, maar geen EK

Naast Van der Vleuten zorgde Harrie Smolders (op Don VHP) voor een goede prestatie in Valkenswaard. Smolders bleef foutloos in de eerste ronde en ging op safe in de barrage. Dat leverde hem een vierde plaats op.

Toch zal Smolders over twee weken niet te bewonderen zijn bij de Europese titelstrijd in het Kralingse Bos. In overleg met bondscoach Rob Ehrens is besloten hem en Don niet te selecteren voor het EK. De juiste vorm ontbreekt nog en het rijden van een toernooi over meerdere dagen komt te vroeg voor Smolders.

Naast Maikel van der Vleuten komen Marc Houtzager, Frank Schuttert en Doron Kuipers in actie op het EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl