Virgil van Dijk viert zijn treffer met Roberto Firmino (r)

Ontketend Liverpool na een helft klaar met Norwich City

Liverpool is het nieuwe Premier League-seizoen uitstekend begonnen. Op Anfield Road werd het gepromoveerde Norwich City met 4-1 verslagen.

Tim Krul kon op doel bij Norwich City al heel snel vissen; Grant Hanley schoot op knullige wijze de bal achter de achtvoudig international. Het bleek een opmaat voor een ontketend Liverpool. Want tien minuten later verdubbelde Mohamed Salah de score voor de Champions League-winnaar

Nog binnen het half uur werd het 3-0. Virgil van Dijk kon gemakkelijk raak koppen uit een hoekschop. Het werd voor rust nog erger voor Norwich toen Divock Origi ook nog de 4-0 achter Krul kopte.

Het was in de eerste helft niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor de Reds. Doelman Alisson Becker moest het veld verlaten met een op het oog hamstringblessure. De Braziliaan werd vervangen door net van West Ham United overgekomen Adrián.

Na de rust nam Liverpool wat gas terug. Norwich beet meer van zich af, maar miste de precisie. Teemu Pukki, vorig jaar topscorer in het Championship trof nog doel, maar meer gebeurde er niet. Sepp van den Berg, overgekomen van PEC, ontbrak in de Liverpool-selectie.