Willem Janssen baalt na een gemiste kans tegen Zrinjski Mostar
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

AZ en FC Utrecht spelen vanavond de returns in de tweede voorronde van de Europa League. AZ neemt het in Zweden op tegen BK Häcken (18.30 uur), FC Utrecht moet op bezoek bij het Bosnische Zrinjski Mostar (19.00 uur).

Beide ploegen wacht een lastige avond na een matig resultaat in de thuiswedstrijd. AZ kwam vorige week niet verder dan 0-0, terwijl FC Utrecht met 1-1 gelijkspeelde.

De wedstrijden zijn live te volgen in het blog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook op NPO Radio 1 doen we verslag van de wedstrijden. Beelden van de duels zijn te zien in Nieuwsuur (NPO 2, 22.30 uur).

Op bezoek bij Heracles

En er is meer voetbal. De eredivisie gaat komende vrijdag weer van start en daarom brengen we deze week een bezoek aan enkele clubs. Vandaag is dat Heracles Almelo.

De Almeloërs beginnen het seizoen op zondag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. In het Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur) is te zien hoe het ervoor staat met de nummer zeven van vorig jaar.

Het bijzondere verhaal van Dennis Warmerdam

In Langs de Lijn En Omstreken is Dennis Warmerdam te gast. De 24-jarige hockeyer gold als groot talent, maar hij moest vorig jaar zijn carrière beëindigen wegens een agressieve vorm van kanker in zijn rechterarm.

Amputatie leek de enige manier om de kanker een halt toe te roepen. Op het laatste moment werd echter gekozen voor een zeer ingrijpende, maar arm-besparende operatie. Zijn arm was gered en nu is ook de onwaarschijnlijk geachte rentree als hockeyer aanstaande.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.30 uur Liveblog: Europa League NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl