Steven Bergwijn
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

Het voetbalseizoen is amper begonnen of in Eindhoven is er al genoeg stof tot nadenken. De uitschakeling van PSV dinsdagavond in de Champions League door FC Basel maakt duidelijk dat trainer Mark van Bommel de komende weken nog genoeg werk te verrichten heeft.

Een samenvatting van het duel van PSV en de reacties na afloop zijn te zien in het Lunchjournaal, om 13.10 uur op NPO 1, en in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1. Onder anderen Van Bommel en Donyell Malen komen aan het woord.

Sparta

Komend weekeinde gaat de bal weer rollen in de eredivisie. Vooruitlopend daarop kijkt de NOS deze week bij enkele clubs in de keuken. Vandaag is dat het gepromoveerde Sparta.

Voor Sparta wacht meteen een pittige en vooral beladen wedstrijd, namelijk de stadsderby met Feyenoord. In het Sportjournaal gaan we op bezoek bij de Kasteelclub.

Ook op de radio aandacht voor Sparta, met Dennis van Bergen als sportgast in Langs de Lijn En Omstreken. Van Bergen schreef een boek over de club. De andere sportgast is de voorzitter van FC Emmen, Ronald Lubbers.

Mathieu van der Poel

Is er dan ook nog aandacht voor iets anders dan voetbal? Jazeker. We gaan zien of Mathieu van der Poel ook hard kan fietsen in het kielzog van een gemotoriseerde gangmaker, bij de Na-Tour Derny Antwerpen.

Een reportage over het multitalent zie je in Nieuwsuur, om 22.30 uur op NPO 2.

De sport van woensdag 31 juli

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl