In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Belastingdienst speurt naar gegevens in opgegraven enveloppen

De Belastingdienst heeft afgelopen week 660 brieven geopend die maandenlang begraven lagen in een bos bij Laren. Zo konden de medewerkers achterhalen wie de geadresseerden waren om te voorkomen dat deze personen betalingsachterstanden of schulden opliepen, doordat zij belangrijke post hadden gemist.

Op het kantoor in Heerlen werden de brieven stuk voor stuk geopend, zodat adressen, burgerservicenummers en andere gegevens in de brieven konden worden geregistreerd. Een deel van de opgegraven post was zwaar beschadigd, maar het merendeel van de brieven bleek volgens de Belastingdienst in goede staat. Ondanks de beschadigingen konden uit alle brieven gegevens worden achterhaald.

De gehavende brieven werden stuk voor stuk geopend:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De gegevens van de geadresseerden zijn naar het kantoor in Apeldoorn gestuurd, waar de Belastingdienst bekijkt of er actie moet worden ondernomen, meldt 1Limburg.

"Als uit onze systemen bijvoorbeeld duidelijk wordt dat mensen niet op tijd hebben betaald, omdat zij deze post niet hebben ontvangen, kunnen zij misschien uitstel van betaling krijgen", vertelt teamleider Anne Super-Bouman. "Daarover krijgen zij dan bericht van de Belastingdienst."

De brieven waren samen met andere poststukken door een bezorger begraven in een bos in Laren. De duizenden poststukken lagen in zeker acht kuilen van een meter diep. Brieven die nog bezorgd konden worden, zijn alsnog afgeleverd door het postbedrijf. De rest is retour gestuurd naar de afzenders, waaronder de Belastingdienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl