Matthijs de Ligt

Ook in het shirt van 'De Oude Dame' doet De Ligt Juventus pijn

Een déjà vu voor Matthijs de Ligt tijdens het oefenduel met Internazionale. Net als in de kwartfinales van de Champions League scoorde de verdediger uit een corner tegen Juventus. Sinds zijn overstap naar Turijn betekent dat echter een eigen doelpunt.

Tijdens zijn basisdebuut voor zijn nieuwe club in de International Champions Cup, een prestigieus voorbereidingstoernooi, kreeg De Ligt in de tiende minuut de bal ongelukkig op zijn been en zag hij de bal achter zijn eigen doelman verdwijnen. In het duel in het Chinese Nanjing was Inter in de eerste helft beter, maar hielden De Ligt en co de schade wel beperkt.

Na de rust bleef De Ligt ten koste van Merih Demiral achter in de kleedkamer. Zonder de Nederlandse nieuwkomer kwam Juve langszij. Cristiano Ronaldo maakte halverwege het tweede bedrijf de gelijkmaker.

Buffon de held

Door die gelijke stand moesten er penalty's aan te pas komen om de beslissing te brengen. Daarin ontpopte de teruggekeerde Gianluigi Buffon, die de tweede helft keepte, zich tot de matchwinner. De oudgediende (41) keerde drie strafschoppen.

Door de overwinning pakken de Italianen voor het eerst punten tijdens het toernooi. Eerder verloor Juventus, met De Ligt als invaller, in extremis met 2-3 van Tottenham Hotspur.