NOS Voetbal

Van Bommel looft PSV-publiek: 'Zij tilden ons over de 1-2 heen'

Van Bommel looft PSV-publiek: 'Zij tilden ons over dode punt heen'

Mark van Bommel was een tevreden man na de 3-2 zege van PSV op FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League en deelde complimenten uit aan de PSV-supporters.

"Ik denk dat wij goed aan de wedstrijd begonnen. We hadden variatie in ons spel en kwamen verdiend op voorsprong", begon Van Bommel zijn relaas.

Toch kreeg PSV pal voor rust met de 1-1 een eerste tik te verwerken. Diep in de tweede helft werd het zelfs 1-2. "Twee ballen van Basel tussen de palen en twee goals tegen. Daar maken we fouten. Het zijn details, maar wel hele belangrijke."

Donyell Malen scoort met een balletje achter het standbeen

Van Bommel sprong in de slotfase toch nog twee keer van zijn stoel na doelpunten van Sam Lammers en Donyell Malen. De interactie met de fans bleef hem het meeste bij.

"De reactie van het publiek, dat vond ik het mooiste van de avond. Zij tilden ons over de 1-2 heen, door achter de ploeg te gaan staan. We hebben samen de overwinning verdiend."

Matchwinner Malen kon zijn geluk niet op. "Het was mooi dat ik in de basis mocht starten. Vorig jaar moest ik toch vooral vanaf de bank komen." Over zijn hakbal: "Het enige dat ik op dat moment kon doen. Het ging vanzelf."

Matchwinner Malen over bal achter standbeen: 'Het gaat vanzelf'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl