Demonstranten in Puerto Rico op de negende dag van de protesten tegen de gouverneur
NOS Nieuws

Protesten tegen gouverneur Puerto Rico nog intensiever

In de hoofdstad van Puerto Rico, San Juan, zijn opnieuw mensen massaal de straat op gegaan om het vertrek van gouverneur Ricardo Rosselló te eisen. Sommige berichten spreken van honderdduizenden demonstranten, wat zou betekenen dat er meer betogers waren dan voorheen. Dat aantal is echter niet bevestigd.

Al meer dan een week wordt er betoogd in Puerto Rico, nadat chatberichten van Rosselló waren uitgelekt waarin hij zich beledigend uitliet over vrouwen, homo's, politieke rivalen en slachtoffers van de verwoestende orkaan Maria.

De uitspraken kwamen naar boven in een document van 889 pagina's met chats uit de berichtenapp Telegram. Het document wordt in de media Rickyleaks genoemd, naar de voornaam van Rosselló.

De overheid, met name Rosselló, toont geen respect voor de burgers, zeggen demonstranten:

Massale protesten tegen 'homofobe en seksistische' gouverneur

De protesten hebben ook te maken met een corruptie-affaire waarbij de regering van Puerto Rico betrokken is en met de voortdurende problemen met het herstel van het eiland van de orkaan Maria, die het eiland in 2017 trof.

Gisteren betuigde Rosselló spijt over de beledigingen, maar hij gaf geen gehoor aan de oproep om af te treden. Wel beloofde hij dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen voor de verkiezingen van volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl