Oranjevrouwen onder 19 verliezen tweede groepsduel van Frankrijk

Groepswinst Oranjevrouwen onder 19 uit zicht na verlies tegen Frankrijk

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is nog niet zeker van een plekje in de halve finales van het EK in Schotland. Het tweede groepsduel verloren de Oranjevrouwen met 3-1 van Frankrijk.

Beide landen hadden hun eerste wedstrijd op het EK gewonnen. Frankrijk versloeg afgelopen dinsdag gastland Schotland met 2-1 en Nederland had geen moeite met Noorwegen (5-0).

De winnaar van het onderlingde duel zou dus goede zaken doen in de strijd om de groepswinst en een betere uitgangspositie voor de halve finales van het toernooi.

Gedurende de hele wedstrijd waren er veel kansen over en weer. Frankrijk kwam via Naomi Feller al in de vierde minuut op voorsprong, maar daar konden de Franse vrouwen niet lang van genieten. Twee minuten later stond het, na een treffer van Jonna van de Velde, alweer gelijk.

Beide landen hadden vervolgens voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Oranje, met dezelfde elf speelsters in de basis als afgelopen dinsdag, verzilverde zijn mogelijkheden niet. Frankrijk deed dat in de laatste vijf minuten wel met twee doelpunten van Melvine Melard.

Jonna van de Velde

Later op de avond versloeg Noorwegen gastland Schotland met 4-0. Het verlies betekende de uitschakeling van de Schotse vrouwen.

In punten staat Nederland nu gelijk met de Noren, maar het doelsaldo van Oranje is beter. Met het oog op het laatste groepsduel tegen Schotland hebben de Oranjevrouwen daarom nog alle mogelijkheden om de halve finales te halen.

Nederland-Schotland ook live

Maandag staat die wedstrijd op het programma. Het duel begint om 19.15 uur en is ook live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.