Trump en Rutte tijdens een eerdere ontmoeting
NOS Nieuws

Wekdienst 18/7: Trump ontvangt Rutte, en uitspraak in zaak moordopdracht op elektricien

Goedemorgen! Premier Rutte is vanavond te gast bij president Trump in het Witte Huis . En de rechter oordeelt of Naoufal F. levenslang krijgt voor de opdracht tot moord op een Iraanse elektricien uit Almere .

Geleidelijk neemt de bewolking verder toe en vooral in de middag valt er hier en daar een bui. In het binnenland kan het ook onweren. Het wordt 22 tot 26 graden bij een matige zuidwestenwind. Morgen blijft het vrijwel overal droog en zijn er zonnige perioden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Handel en internationale veiligheid zijn de voornaamste onderwerpen van gesprek tussen Rutte en Trump. En de Amerikaanse president krijgt een historische D-day-vlag overhandigd door Rotterdammer Bert Kreuk.
  • Crimineel Naoufal F. , alias 'Noffel', hoort of hij levenslang krijgt voor het geven van een moordopdracht. De 56-jarige Ali Motamed werd in december 2015 op straat doodgeschoten. Volgens het OM is F. de opdrachtgever. Hij zit momenteel al een celstraf van 18 jaar uit voor het geven van een mislukte moordopdracht.
  • De twaalfde etappe van de Tour de France is er een voor de klassementsrenners. In de rit van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre krijgen ze na een rustige aanloop met de Col de Peyresourde (13,2 km à 7 procent) en de Hourquette d'Anzican (9,9 km à 7,5 procent) twee Pyreneeënreuzen voor de wielen:
Het profiel van de twaalfde etappe in de Tour de France

Wat heb je gemist?

8 Miljoen mensen krijgen komend jaar mogelijk te maken met een verlaging van de pensioenen. Door de extreem lage rente, is de dekkingsgraad van de vier grootste pensioenfondsen laag. Zo laag, dat er gekort moet worden, mogelijk al op korte termijn.

Het pensioenfonds ABP heeft de laagste dekkingsgraad in jaren en zit gevaarlijk dicht bij de kritische grens waarop pensioenen hoe dan ook gekort zullen moeten worden. Wellicht al in 2020, denkt ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool.

De dreigende verlaging valt niet goed bij de FNV. De vakbond vindt het niet uit te leggen en niet te begrijpen gezien de overvolle pensioenkassen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Na de eikenprocessierups, is er nu een ander dier dat voor overlast zorgt: de mier. In de zomer krijgen de mieren vleugels om zich voort te planten. De vruchtbare mannetjes en koninginnen komen in grote getale de grond uit en vliegen uit. Dit jaar zijn ze door het koude, natte weer aan de late kant. Het fenomeen duurt (gelukkig) maar enkele dagen.

Op twitter was #vliegendemier een trending topic:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl