Lorenzo Gobbo ligt op de grond terwijl hij een enorme splinter in zijn rug heeft
NOS Sport

Enorme splinter doorboort jonge Italiaanse baanwielrenner

Een bizar ongeluk is de Italiaanse baanwielrenner Lorenzo Gobbo tijdens de EK baanwielrennen in Gent bijna fataal geworden. De 17-jarige coureur raakte bij een valpartij zwaargewond doordat hij werd doorboord door een groot stuk hout dat door de klap van de val was losgeschoten uit de baan.

Het voorval speelde zich af tijdens het onderdeel scratch. Direct na het incident werd de Italiaan met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Gobbo werd drie uur lang geopereerd. De splinter was dwars door Gobbo's rug gegaan en prikte tegen zijn longen. Ook werd zijn dijbeen doorboord.

Meer dan 40 centimeter

Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen, reageerde in het dagblad Het Laatste Nieuws geschokt op het voorval. "Toen Gobbo onderuitging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam. Dat stuk hout, meer dan 40 centimeter lang, doorboorde Gobbo vervolgens in zijn zij."

Gobbo verblijft momenteel op de intensive care in een Belgisch ziekenhuis. Wel is de Italiaan volgens berichten buiten levensgevaar. De komende dag blijft Gobbo in het ziekenhuis ter observatie. Verwacht wordt dat hij volledig zal herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl