Golfer Joost Luiten
NOS Sport

Luiten na pechweek ook snel klaar bij Iers Open

Voor Joost Luiten is het Iers Open op de baan van Lahinch na twee dagen al voorbij. Na een ronde van +6 liep de Rotterdamse golfer de cut op maar liefst zes slagen mis.

Het was niet de week van Luiten, die na zijn vlucht naar Ierland zijn golftas miste. Eerder in de week crashte zijn telefoon en vervolgens begaf zijn laptop het tijdens het toernooi, liet hij weten op zijn website.

Slechte start

Na een tegenvallende eerste ronde (par) ging het vrijdag van kwaad tot erger. Op zijn eerste drie holes maakte Luiten een bogey, waarna hij op nog vier holes een slag verspeelde. Een late birdie kon de zaak niet meer redden.

Luiten twijfelde na zijn slechte dag of hij volgende week afreist naar het Schots Open. "Ik wil wel graag spelen, want het is een groot toernooi. Misschien is werken aan mijn spel in voorbereiding op The Open beter." Op 18 juli begint in Noord-Ierland op de Royal Portrush Golf Club het oudste major in golf.

Zander Lombard is halverwege koploper in Ierland. De Zuid-Afrikaan heeft met 131 (-9) een slag voorsprong op Eddie Pepperell. Padraig Harrington zakte van de eerste naar de 21ste plaats na een ronde van +3. De Ier voorkwam met een birdie op de laatste hole dat hij uit de topdertig tuimelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl