Vreugde bij Dnjepr na een goal in de Europa Leaguefinale tegen Sevilla
NOS Voetbal

Vier jaar na finale Europa League valt het doek voor Dnjepr

Het kan verkeren in de voetballerij. De Oekraïense voetbalclub Dnjepr Dnjepropetrovsk stond vier seizoenen geleden nog in de finale van de Europa League, maar raakte de jaren daarna in verval. Vandaag bereikte de club een dieptepunt; Dnjepr houdt op te bestaan.

In het gouden seizoen 2014/2015 reikte Dnjepr tot de finale van het tweede Europese clubtoernooi. Onder meer Ajax werd op weg naar de finale uitgeschakeld. Sevilla was in de eindstrijd uiteindelijk te sterk (3-2).

Dnjepr Dnjepropetrovsk versloeg in 2015 Ajax in de achtste finale van de Europa League.

Na de verloren finale ging het bergafwaarts met de Oekraïners. Vanwege de oorlog in Oost-Oekraïne draaide de eigenaar van de club de geldkraan dicht. In 2016 mocht Dnjepr vanwege financieel wanbeleid niet meer meedoen aan de Europa League.

In de jaren daarna volgden twee degradaties en een seizoen in de amateurklasse. Vanwege de geldperikelen heeft de club zich voor komend seizoen niet ingeschreven voor de competitie en houdt zodoende op te bestaan.

Dnipro-1

Veel spelers en jeugdteams zijn inmiddels overgestapt naar de nieuwe club Dnipro-1. De gelijkenissen zijn treffend, want de oud-eigenaar van Dnjepr is er de baas en de club speelt in hetzelfde stadion. Na twee promoties op rij speelt Dnipro-1 komend seizoen voor het eerst op het hoogste niveau van Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl