Cori Gauff kan het niet geloven: ze verslaat Venus Williams op Wimbledon
NOS SportAangepast

Doldwaze openingsdag Wimbledon: 15-jarige Gauff schakelt Venus Williams uit

De 15-jarige Cori Gauff heeft op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door de 39-jarige Venus Williams uit te schakelen. De jongste deelneemster aan het toernooi gaf de vijfvoudig winnares met 6-4, 6-4 het nakijken.

Gauff zei na de kwalificaties te hopen op een duel met Serena of Venus. Wie dacht dat ze nerveus zou zijn tegen een van haar idolen, kwam bedrogen uit: ze serveerde goed, haar spreiding was prima en haar voetenwerk voortreffelijk.

En toen Williams drie matchpoints wegwerkte, raakte ze niet van de kook. Ze dwong een vierde wedstrijdpunt af en dat verzilverde ze wel.

Bijzondere statistiek

Toen Gauff geboren werd had Williams al vier grandslamtoernooien gewonnen (twee keer Wimbledon en twee keer US Open).

Naomi Osaka

Eerder op de dag sneuvelde ook Naomi Osaka. De regerend kampioene van de Australian Open en de US Open verloor met 7-6 (4), 6-2 van Joelia Poetinseva.

De als tweede geplaatste Osaka verloor twee weken geleden bij een WTA-toernooi in Birmingham ook van de Kazachse (6-3, 6-2) en kwam er vandaag door haar grote hoeveelheid onnodige fouten opnieuw niet aan te pas.

Osaka werd ook al op Roland Garros vroeg uitgeschakeld. Ze ging toen in derde ronde onderuit.

Titelfavorietes Karolína Plísková en Simona Halep bereikten wel de tweede ronde.

Plísková, vorige week winnares in Eastbourne, versloeg de Chinese Zhu Lin met 6-2, 7-6 (4) en Halep was te sterk voor Aljaksandra Sasnovitsj (6-4, 7-5).

Karolína Plísková

Ook Jelina Svitolina en Madison Keys bereikten de volgende ronde. Svitolina, de nummer acht van de plaatsingslijst, won met 7-5, 6-0 van de Australische Daria Gavrilova. De als zeventiende geplaatste Keys was in twee sets te sterk voor Luksika Kumkhum uit Thailand: 6-3, 6-2.

Sabalenka uitgeschakeld

Voor de als tiende geplaatste Aryna Sabalenka was het toernooi snel voorbij. De Wit-Russische verloor van Magdaléna Rybáriková, die twee jaar geleden nog de halve finales haalde: 6-2, 6-4.

Simona Halep

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl