NOS Sport

Basketbalvedette Durant volgt eigen pad en kiest voor Brooklyn Nets

Basketbalvedette Kevin Durant ruilt in de Amerikaanse competitie NBA het topteam Golden State Warriors in voor Brooklyn Nets. Volgens ESPN tekent de 30-jarige tienvoudig All Star een vierjarig contract ter waarde van 164 miljoen dollar.

Naar verluidt kon hij bij de Warriors, waarmee hij in 2017 en 2018 NBA-kampioen werd en onlangs een derde titel misliep in de verloren finale tegen Toronto Raptors, voor vijf jaar bijtekenen en 221 miljoen dollar verdienen.

Blessure houdt Durant lang aan de kant

Het is overigens maar de vraag of Durant komend seizoen in actie kan komen voor de Nets. Hij scheurde in de NBA-finale zijn achillespees af en het herstel gaat maanden duren.

Durant maakte zijn transfer bekend op het Instagram-account van het door hem geproduceerde The Boardroom, een online platform dat gaat over zakendoen in de sport. Een toelichting op zijn keuze voor de Nets heeft hij nog niet gegeven.

Ook de ploegen van New York Knicks en Los Angeles Clippers wilden Durant graag inlijven, maar de veel scorende small forward koos dus uiteindelijk voor de Nets. Dat team werd afgelopen seizoen in de eerste ronde van de play-offs om het kampioenschap uitgeschakeld.

Trend van NBA-toppers

Blijkbaar was de vrijheid om zijn eigen pad te kiezen Durant meer waard dan het geld en succes van de Warriors. Daarmee volgt hij een trend van andere NBA-toppers.

LeBron James deed vorig jaar een stap terug van Cleveland Cavaliers, waarmee hij in 2016 kampioen werd, naar Los Angeles Lakers, waar ook Anthony Davis naartoe kwam. En regerend kampioen Kawhi Leonard zou deze zomer Toronto kunnen verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl