NOS Sport

Márquez hekelt vergelijking met Hamilton: 'In Formule 1 winnaar vooraf al bekend'

Marquez vooraf aan TT Assen: 'MotoGP is spannender dan Formule-1'

In de Formule 1 is Lewis Hamilton al jaren de te kloppen coureur. Marc Márquez is dat momenteel in de MotoGP. Ook dit seizoen staan beide coureurs weer eerste in de stand van de wereldkampioenschappen.

De overeenkomsten tussen de twee zijn groot, al wil Márquez niets weten van een vergelijking met Hamilton.

In de Formule-1, zegt Márquez, weet iedereen al voorafgaand aan de wedstrijd wie er gaat winnen. "Dat is in de MotoGP wel anders. Het mooie van onze sport is dat er maar vier fabrikanten zijn. Iedereen kan daarom de wedstrijd winnen."

Daar komt volgens de zevenvoudig wereldkampioen nog bij dat in de motorsport steeds meer gebruik wordt gemaakt van elektronica. "Vroeger moesten we alles manueel besturen. Dat is nu niet meer zo. Daardoor worden de verschillen in de race door details gemaakt. Dat maakt de motorsport nog spannender."

Statistieken Márquez en Hamilton

Marc Márquez (inclusief Moto2- en 125cc-carrière) Lewis Hamilton
7 keer wereldkampioen 5 keer wereldkampioen
74 overwinningen 79 overwinningen
122 podiumplekken 142 podiumplekken
84 polepositions 86 polepositions
63 keer de snelste ronde 42 keer de snelste ronde
Coureur sinds 2008 Coureur sinds 2007

Dit weekend racet Hamilton in Oostenrijk en Márquez in Assen. Zowel Hamilton als Márquez liep de poleposition voor de race van zondag mis.

Tijdens de TT in de Drentse hoofdstad staat Márquez zelfs voor het eerst dit seizoen niet op de voorste startrij. In de kwalificatie werd de Spanjaard namelijk vierde.

Bendsneyder

Fabio Quartararo, pupil van de Nederlandse teammanager Wilco Zeelenberg, reed zichzelf naar de eerste startplaats. Valentino Rossi, de inmiddels veertigjarige Italiaan die de TT in Assen al acht keer won, klokte slechts de veertiende tijd.

In de Moto2-klasse zat een poleposition er voor Bo Bendsneyder verre van in. De Nederlander haalde de tweede kwalificatieronde niet en moet daarom zondag vanaf een 24ste plaats starten. Hij noemde het verloop van zijn weekend in Nederland 'dramatisch'.

Bekijk de interviews met Zeelenberg en Bendsneyder in onderstaande carrousel:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl