Ploeggenoten snellen naar Alexis Sánchez, nadat hij de beslissende strafschop heeft benut

Chili naar halve finales Copa na penaltyzege op Colombia

Chili heeft de halve finales bereikt van het toernooi om de Copa América. In São Paulo werd Colombia na penalty's verslagen (5-4) nadat er in negentig minuten niet gescoord was.

Chili dacht twee keer op voorsprong te komen, maar doelpunten van Charles Aránguiz voor rust en Arturo Vidal erna werden op advies van de videoscheidsrechter afgekeurd. De titelverdediger hield vervolgens het hoofd koel in de strafschoppenserie: alle vijf de penalty's werden verzilverd. De Colombiaan William Tesillo daarentegen schoot naast.

Chili, dat in de halve finales stuit op Uruguay of Peru, kan de Copa voor de derde keer op rij winnen. Tot dusver wist alleen Argentinië zo'n reeks neer te zetten. Het won het toernooi in 1945, 1946 en 1947.