Dafne Schippers op Papendal
NOS Sport

Meuwly: 'We kunnen in Doha zeker meedoen voor de estafettemedailles'

De Nederlandse atleten zijn al een tijdje aan de slag onder de nieuwe bondscoach Laurent Meuwly, de Zwitser die door de Atletiekunie is aangetrokken voor de sprinters en de estafettenummers.

"We kunnen zeker meedoen om de prijzen in Doha", concludeert Meuwly die per 1 april in Nederlandse dienst is getreden. "Zowel de mannen als de vrouwen maken zeker kans op een medaille op de WK."

De wereldkampioenschappen worden van zaterdag 28 september tot en met zondag 6 oktober gehouden in de hoofdstad van Qatar.

Hele kluif

De Atletiekunie kwam Meuwly op het spoor, omdat Nederland altijd een hele kluif had aan de op papier bescheiden vrouwenestafetteploeg van Zwitserland. Daar moest de staf wel een grote rol in spelen, meende hoofdcoach Charles van Commenée.

De zoektocht die volgde, bracht de bond bij Meuwly, die zowel de Nederlandse atleten als de coaches met zijn visie naar een hoger niveau moet tillen.

Churandy Martina op trainingscentrum Papendal

Met de atleten is hij al een tijdje bezig. Samen met bewegingswetenschapper Paul Brice analyseerde hij de resultaten van de huidige ploeg en verlegde hij al meteen enkele accenten bij de estafettelopers.

Rechtop

"We hebben besloten om rechtop te starten, waarbij de atleet over zijn schouder kijkt naar het teken. Dan is hij veel nauwkeuriger. We hebben de versnelling gemeten en op die manier zijn ze sneller."

De eerste resultaten zijn veelbelovend. "We werken hard aan het beter doorgeven van het stokje, zodat we het gat kunnen dichten met de beste ploegen."

Bekijk hieronder hoe Meuwly en Brice accenten verleggen tijdens de training op Papendal:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl