In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Vernieuwde groene Waalkade bijna afgerond: 'Het gaat weer bruisen'

  • Omroep Gelderland
    De Waalkade na de vernieuwingen.
  • Omroep Gelderland
    De Waalkade voor de vernieuwingen.

De grootschalige vernieuwing van de Waalkade in Nijmegen is zo goed als afgerond. De kade is in een aantal maanden tijd een stuk groener geworden.

"Ik verwacht echt dat de nieuwe Waalkade weer gaat bruisen", zegt architect Mathieu Schouten tegen Omroep Gelderland. "Kinderen kunnen hier heerlijk spelen terwijl ouders op het terras zitten."

Ruim 100 parkeerplaatsen zijn vervangen door gras en de kade heeft een verlaagd deel met trappen gekregen. Ook kan er geen doorgaand autoverkeer meer over de Waalkade rijden en zijn er nieuwe terrassen aan het water.

De kade is nog niet helemaal af. Hier en daar moet er nog een stukje worden bestraat en pas na de jaarlijkse Vierdaagsefeesten worden er bomen geplant.

Het filmpje hieronder geeft een indruk van de vernieuwde Waalkade.

Er zat flink wat druk achter de werkzaamheden want over drie weken staan er duizenden mensen te feesten op de kade tijdens de Vierdaagse. Aan het water zijn in totaal vijf evenementen. "Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken en kan niet wachten tot het gaat beginnen", zegt directeur Leo Weterings.

Het net ingezaaide gras zal in ieder geval het eerste jaar worden afgedekt met vlonders, "alles om schade te voorkomen". Volgens de directeur geeft de vernieuwde kade een nieuwe dimensie aan de Vierdaagse feesten: "Je krijgt nu echt een beetje een festivalidee hier".

Advertentie via Ster.nl