Vreugde rond doelpuntenmaker Mahmoud 'Trezeguet' Hassan

Gastland Egypte begint Afrika Cup met zege op Zimbabwe

Egypte is de Afrika Cup begonnen met een zege op Zimbabwe. Het gastland won vrijdagavond de openingswedstrijd van de 32e editie in Caïro met 1-0.

De Egyptische aanvaller Mahmoud 'Trezeguet' Hassan schoot vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd binnen. De thuisploeg had daarvoor onder aansporing van sterspeler Mohamed Salah al tal van kansen gecreëerd, maar die werden niet benut.

In de tweede helft verzuimden de Egyptenaren, zevenvoudig winnaar van de Afrika Cup, verder uit te lopen. Zimbabwe probeerde gelijk te maken, maar kwam aanvallend te kort.