Uruguay viert feest na de 1-0 Nicolás Lodeiro (die met het geblondeerde haar)

Oud-Ajacieden bezorgen Uruguay voortvarende start Copa América

De voormalig Ajacieden Nicolás Lodeiro en Luis Suárez hebben Uruguay in de Copa América aan een 4-0 overwinning op Ecuador geholpen. Vanaf de 24ste minuut speelden de Ecuadoranen met tien man.

Lodeiro opende in het Braziliaanse Belo Horizonte al na zes minuten de score op aangeven van Suárez, die zelf vlak voor rust de 3-0 voor zijn rekening nam. Tussendoor was ook Edinson Cavani nog trefzeker.

Pereiro valt in en valt op

De laatste goal was een eigen doelpunt van Arturo Mina, maar wel uit een assist van Gastón Pereiro. De PSV'er kwam in de 64ste minuut in het veld bij Uruguay.

Gastón Pereiro

De rode kaart van Ecuador was voor José Quinteros. Hij werd weggestuurd, omdat hij een slaande beweging maakte naar Lodeiro.

Uruguay-Ecuador was de eerste wedstrijd in groep C. De twee andere teams in de poule, Chili en Japan, spelen maandag tegen elkaar. De nummers een en twee van de drie groepen gaan naar de kwartfinales, evenals de twee beste nummers drie.