Handballers op drempel van eerste EK

Nederlandse handbalmannen dicht bij eerste EK

De Nederlandse handballers staan op het punt voor het eerst kwalificatie voor het Europees kampioenschap af te dwingen. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson speelt zondagavond (18.00 uur) in Almere de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Letland, dat zich al heeft geplaatst voor het EK.

Nederland staat in de groep derde en kan als één van de vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen plaatsing voor de Europese titelstrijd afdwingen. Dan moet er wel van de Letten gewonnen worden en het liefst met grote cijfers.

Grote zege

"We staan er niet slecht voor. We hebben redelijk doelsaldo ten opzichte van de nummers drie uit de andere groepen", zegt international Luc Steins over de kansen van Oranje.

Dat Letland zich al heeft geplaatst, kan een voordeel zijn. "Zij gaan voor het eerst naar het EK en zullen het niet weggeven. Het kan zijn dat ze enkele talenten laten spelen. Wij gaan gewoon voor een grote zege, maar ik kan me niet herinneren dat we er op de laatste speeldag zo goed voor hebben gestaan", weet Steins, de motor van Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl