NOS Sport

Nederland heeft geen judotoernooi meer: Den Haag is licentie kwijt

Nederland is het enige internationale judotoernooi in eigen land kwijtgeraakt. De licentie van de Grand Prix Den Haag is ingetrokken, omdat het evenement de kosten niet meer kon dekken.

De internationale judofederatie IJF had geen zin meer om financieel bij te springen, waardoor het vierjarige contract al na twee jaar de prullenbak in kan.

"Alle betrokken partijen hebben in de afgelopen periode een grote inspanning geleverd om extra middelen te genereren, maar helaas zonder resultaat", stelt Felix Thieme, voorzitter van de Nederlandse judobond.

Memorabel

Een memorabel moment was de winst van Juul Franssen in 2017. Zij maakte toen haar rentree na een slepende rechtszaak tegen de bond, die haar had uitgesloten van wedstrijden omdat ze niet verplicht op Papendal wilde trainen.

2017: Franssen pakt goud na 13 maanden zonder competitie

"Dankbaar voor het winnen van de Grand Prix in Den Haag in 2017, een van de dierbaarste momenten uit mijn judocarrière", laat Franssen op Facebook weten.

Podium voor talenten verdwijnt

Met het verdwijnen van de Grand Prix Den Haag verdwijnt ook de kans voor judotalenten om al vroeg in hun carrière ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Als gastland mocht Nederland in Den Haag voor iedere gewichtsklasse vier deelnemers inschrijven in plaats van twee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl