Rick van der Ven
NOS Sport

Nederlandse handboogtoppers gestrand op WK

Rick van der Ven, Sjef van den Berg, Peter Elzinga en Mike Schloesser zijn bij de WK handboogschieten in Den Bosch gestrand op de individuele nummers.

Recurveschutters Van der Ven en Van den Berg vierden hun grootste successen op de Olympische Spelen: Van der Ven werd vierde in 2012 en Van den Berg in 2016. Ditmaal waren respectievelijk de derde en de vierde ronde het eindstation.

Compoundschutter Schloesser pakte in 2013 de wereldtitel, schoot in 2015 als eerste een 'perfect score' (600 punten) en staat eerste op de wereldranglijst. In de derde ronde schakelde hij Elzinga uit, waarna hij in de kwartfinales in een shoot-off boog voor James Lutz.

De Nederlandse handboogschutters maken nog wel kans op een teammedaille. Van den Berg en Van der Ven strijden zondag samen met Steve Wijler om het brons in de landenwedstrijd van het recurveschieten.

In de halve finales was India (na een shoot-off) verrassend te sterk. Ook de andere titelfavoriet, Zuid-Korea, ging in de halve finales onderuit, waardoor Nederland en Zuid-Korea zondag niet om goud, maar om brons strijden.

Ook het compoundteam (Schloesser, Sil Pater en Elzinga) gaat komend weekeinde op voor het brons. Sjef van den Berg en Gabriela Bayardo zijn al zeker van een plak. Zij bereikten de finale van het toernooi voor gemengde recurveteams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl