Georginio Wijnaldum in extase na zijn 3-0 tegen Barcelona in de Champions League
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Het is vandaag de dag van de Champions League-finale. Het Engelse onderonsje tussen Tottenham Hotspur en Liverpool wordt om 21.00 uur gespeeld in Madrid.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nemen het met Liverpool op tegen het Tottenham Hotspur van derde keeper Michel Vorm en de niet speelgerechtigde Vincent Janssen. De finale is uiteraard via onze kanalen te volgen; in een liveblog op NOS.nl en in de app en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. In de uitzending van Studio Sport om 23.20 uur (NPO 1) is een samenvatting te zien.

Oranje-voetbalsters richting WK

Er is meer voetbal, want de Oranje-vrouwen spelen hun uitzwaaiwedstrijd voor het WK dat volgende week begint. In Eindhoven nemen ze het vanaf 18.15 uur op tegen Australië. Het is de laatste test voor de ploeg van coach Sarina Wiegman voor de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op 11 juni.

Het duel tegen de Australische vrouwen is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app en via Langs de Lijn.

De training van de Oranjevrouwen in Zeist

De mannen van Oranje zijn inmiddels in Portugal aangekomen voor hun voorbereiding op het halvefinaleduel met Engeland in de Nations League, volgende week donderdag. Hoe het het elftal van bondscoach Ronald Koeman vergaat, is te zien in het Sportjournaal (18.50 uur, NPO 1) en de late uitzending van Studio Sport om 23.20 uur op NPO 1.

Wie gaat met roze naar huis?

De winnaar van de Giro d'Italia is zondag na de afsluitende tijdrit in Verona bekend. Vandaag kunnen de klimmers in Italië nog hun slag slaan in de laatste bergetappe. Die is van begin tot eind te volgen in het liveblog op onze site en in de app en via flitsen op NPO Radio 1. Een samenvatting volgt in het Sportjournaal.

Etappe 20, zaterdag

In de basketbalcompetitie nadert de strijd om de landstitel zijn ontknoping. Titelhouder Donar moet thuis winnen van Landstede om er een beslissend zevende duel uit te slepen. Anders zijn de Zwollenaren voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen. Om 16.00 uur beginnen de basketballers aan de wedstrijd, beelden zijn te zien in het Sportjournaal en de uitzending van Studio Sport.

In die uitzendingen uiteraard ook aandacht voor tennis op Roland Garros. In het mannentoernooi komen onder anderen Novak Djokovic, Alexander Zverev en Dominic Thiem op de baan.

Bij de vrouwen is het de beurt aan onder anderen Simona Halep, Naomi Osaka en Serena Williams.

Uitzendingen zaterdag

13.00 uur Liveblog Giro d'Italia NOS-app en NOS.nl
18.00 uur Liveblog Oranje-vrouwen NOS-app en NOS.nl
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS-app en NOS.nl
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
19.30 uur Liveblog CL-finale NOS-app en NOS.nl
23.30 uur Studio Sport NPO 1, NOS-app en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl