Piet Keizer met de wereldbeker (1972)
NOS Sport

Piet Keizer, Vera Pauw en Televizier-ploeg in zomerreeks Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport is deze zomer terug met drie nieuwe afleveringen. Dinsdagmiddag werd in het Olympisch Stadion de aftrap verzorgd, met een aantal prominente aanwezigen.

Sjaak Swart en David Endt blikten met presentator Tom Egbers vooruit op de uitzending over Piet Keizer. De linksbuiten uit het succesvolle Ajax uit de jaren zeventig was een begenadigd voetballer, maar ook iemand met een opmerkelijk karakter.

In januari 2017 overleed Keizer op 73-jarige leeftijd. De aflevering over het leven van de voormalig topvoetballer is begin augustus te zien.

Vera Pauw

De reeks begint komende zondag met het verhaal van Vera Pauw. De voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal wilde in haar jeugd graag bij een club voetballen, maar dat mocht op dat moment nog niet in Nederland.

Haar ouders besloten een brief naar de KNVB te sturen. Tot grote opluchting van de 13-jarige Vera kreeg ze toestemming om te gaan spelen bij Brederodes in Vianen. In de aflevering van Andere Tijden Sport ontmoet Pauw haar oude teamgenoten 43 jaar later.

1964: de wielerploeg van Televizier neemt een plaatje voor de Tour de France op

Tot slot komt ook de Televizier-wielerploeg aan bod. In de jaren zestig was deze ploeg succesvol met renners als Jo de Roo, Gerben Karstens en Kees Haast.

Haast leek in 1965 als eerste Nederlander op weg naar het podium in de Tour de France, tot een valpartij een einde maakte aan zijn droom. In de aflevering van Andere Tijden Sport spreken Haast en een aantal voormalig ploeggenoten over die teleurstelling.

Het interview met Haast werd opgenomen vlak voordat hij in januari van dit jaar overleed.

Sjaak Swart, Vera Pauw en Jo de Roo blikken in het Olympisch Stadion vooruit op de nieuwe afleveringen:

Uitzendschema Andere Tijden Sport

2 juni, 21.20 uur Vera Pauw NPO 1
7 juli, 23.00 uur Televizier NPO 1
4 augustus, 21.30 uur Piet Keizer NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl