Youssef El Jebli heeft de winnende voor De Graafschap gemaakt

Lijfsbehoud De Graafschap dichtbij na zege in blessuretijd bij Sparta

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd in de play-offs met Sparta om een plek in de eredivisie gewonnen. De Doetinchemmers zegevierden dankzij een treffer in blessuretijd: 2-1.

Sparta had zijn zaakjes voor rust goed op orde en kwam al na acht minuten voorsprong. Uitblinker Lars Veldwijk gaf een prachtige voorzet die door Adil Auassar binnen werd gekopt.

De thuisploeg had in de eerste helft zelfs vaker kunnen scoren. Zo schoot Abdou Harraoui voorlangs na een assist van Veldwijk, die bovendien zelf nog de paal trof.

Man minder

Sparta was ook na rust de betere ploeg, maar De Graafschap kwam op 1-1: na een van richting veranderde voorzet van Charlison Benschop kopte Nabil Bahoui raak.

Het werd vervolgens nog erger voor Sparta, want Bart Vriends kreeg voor de tweede keer geel en Youssef El Jebli benutte in blessuretijd een strafschop.