Robin Jansen

Handballers Aalsmeer beginnen strijd om titel met nipte zege

De handballers van Aalsmeer hebben het eerste duel in de best-of-three serie om de landstitel tegen Volendam gewonnen. De titelhouder en negenvoudig kampioen boekte in de eigen sporthal een 24-23 zege op zevenvoudig kampioen Volendam.

Volendam kwam al snel op achterstand (3-6), maar boog die nog voor rust door zes goals op rij om in een 9-6 voorsprong. De ploeg ging vervolgens rusten met een doelpunt verschil in het voordeel: 11-10.

Na de pauze zag trainer Bert Bouwer zijn Aalsmeer snel op 13-12 komen. In het spannende vervolg van het duel wist het team van coach Peter Portengen geen voorsprong meer te nemen, zoals in de eerste helft. Alleen bij 20-20 kwam Volendam nog op gelijke hoogte.

Bij de Aalsmeerders was Remco van Dam topscorer en bij Volendam Robin Jansen. Beide spelers troffen zeven keer doel.

De tweede wedstrijd in de strijd om de landstitel staat zondag 2 juni op het programma. Dan spelen de Volendammers in eigen huis.