Golden State Warriors-guard Stephen Curry viert de zege en de plaatsing voor de NBA-finale
NOS Sport

Golden State Warriors voor vijfde keer op rij naar NBA-finale

Golden State Warriors heeft zich voor de vijfde achtereenvolgende keer geplaatst voor de NBA-finale. De titelhouder won in de finale van de Western Conference, na verlenging, ook het vierde duel bij Portland Trail Blazers: 119-117.

Diep in het derde kwart leek Portland met een riante voorsprong van zeventien punten na drie nederlagen op weg naar de zege, maar de Warriors kwamen nog langszij. In de verlenging miste Damian Lillard, die een ronde eerder Oklahoma City Thunder had geveld met een score in de laatste seconde, de laatste kans.

Draymond Green van Golden State Warriors (r) in duel met Evan Turner van Portland Trail Blazers

Bij de Warriors waren Stephen Curry (37 punten, 13 rebounds en 11 assists) en Draymond Green (18 punten, 14 rebounds en 11 assists) de uitblinkers.

Voor het eerst in de geschiedenis stonden twee broers tegenover elkaar in een Conference-finale: Steph tegen Seth Curry. Ze omhelsden elkaar na afloop op emotionele wijze. "Dit is pas het begin voor hem", zei Steph tegen zijn drie jaar jongere broer Seth.

In de finale treft Golden State de winnaar van de finale van de Eastern Conference, die gaat tussen Milwaukee Bucks en Toronto Raptors. Milwaukee leidt met 2-1 en speelt dinsdag in Toronto. De afgelopen vier edities speelde Golden State in de eindstrijd steeds tegen Cleveland Cavaliers.

Alleen in 2016 moesten de Warriors de NBA-titel aan de Cavaliers laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl