NAC-speler Mitchell te Vrede (rechts) en Kingsley Ehizibue van PEC

NAC Breda neemt met een punt afscheid van de eredivisie

In een wedstrijd zonder doelpunten heeft NAC Breda afscheid genomen van de eredivisie. Net als medio december in het uitduel bleef het tegen PEC Zwolle: 0-0. gelijkgespeeld. NAC was zondag al gedegradeerd en PEC, waar trainer Jaap Stam afscheid nam, hoefde ook niet meer te letten op de ranglijst.

Beide ploegen schuwden de aanval in Breda niet. Voor de rust kreeg Mikhail Rosheuvel aardige kansen voor NAC, maar zijn inzetten werden gestopt. Namens PEC zorgden Lennart Thy, Ouasim Bouy en Younes Namli voor gevaar.

Ook na rust ontbrak het niet aan inzet, maar de ban werd niet gebroken. PEC was iets sterker en kreeg via Pelle Clement en Clint Leemans kansen. NAC was vlak voor tijd via Grad Damen nog kansrijk, maar zijn volley ging naast, zodat NAC niet met een zege afscheid kon nemen van de eredivisie.