NOS Wielrennen

In Californië kan Sagan eindelijk zijn 'wheelie' weer laten zien

Terwijl de Giro d'Italia in volle gang is, heeft Peter Sagan op een kleiner podium eindelijk weer mogen juichen en zijn befaamde 'wheelie' kunnen laten zien. De Slowaak won in Sacramento de eerste etappe van de Ronde van Californië. Het is pas zijn tweede zege van het jaar.

Sagan was na een vlakke etappe, waarin hij zich in de slotfase in het spoor van andere ploegen handig naar voren reed, de Amerikaan Travis McCabe nog maar net de baas in de massasprint. Hij kreeg ook de leiderstrui omgehangen. Danny van Poppel was de beste Nederlander op de twaalfde plaats.

Voor drievoudig wereldkampioen Sagan is het tot dusverre een teleurstellend seizoen. Hij boekte alleen aan het begin van het jaar een zege in de Tour Down Under. In grote koersen als de Amstel Gold Race en Waalse Pijl haalde hij de finish niet eens.

Sagan voelt zich thuis in Californië

In Californië lijkt Sagan echter weinig fout te kunnen doen. Het is alweer zijn zeventiende overwinning in de Amerikaanse ronde. "Een van mijn favoriete races!", liet hij na afloop weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl