Doelpuntenmakers Andrejs Ciganiks (links) en Stijn Meijer vechten om de bal

Almere City morele winnaar van remise bij Cambuur

Het eerste duel in de kwartfinale tussen Cambuur en Almere City FC heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2. De vier doelpunten ten spijt, was er maar bij vlagen opwinding in Leeuwarden.

Het begon allemaal met doelman Pieter Bos, die noodgedwongen zijn debuut maakte in het betaald voetbal omdat eerste keus Xavier Mous de warming-up niet doorstond. De reservedoelman van Cambuur greep in de 16de minuut lelijk mis op een stuiterbal van Anwar Bensabouh (0-1), maar herstelde zich daarna heel behoorlijk.

De gelijkmaker viel eveneens uit het niets, nadat Almere-keeper Agil Etemadi een kopbal van Matthew Steenvoorden nog uit zijn goal had geranseld. Emmanuel Mbende stond echter op de goede plek om de rebound binnen te duwen.

Slotoffensief

Nadat Stijn Meijer na een goed uitgespeelde aanval Almere na rust weer op voorsprong (1-2) had gebracht, zette Cambuur onder impuls van Andrejs Ciganiks aan voor een slotoffensief. De Let kopte de gelijkmaker binnen en was daarna nog eens tot twee keer toe gevaarlijk.

Almere lijkt desondanks de morele winnaar. Bovendien is voor de return van dinsdag (20.45 uur) Niek Vossebelt weer terug van een schorsing. Ook Ricardo Kip en Jergé Hoefdraad zijn volgens verwachting dinsdag voldoende herstelde van hun lichte blessures.

De winnaar van de tweekamp treft de nummer zeventien uit de eredivisie, op dit moment is dat Excelsior.