NOS Sport

IJshockeyers degraderen na nieuwe nederlaag op WK

Waar de Nederlandse ijshockeysters vorige maand op glorieuze wijze promoveerden, doen hun mannelijke collega's noodgedwongen een stapje terug. Zaterdag verloor Oranje op het WK in Tallinn van Roemenië (1-3), waardoor degradatie naar divisie 2A, het vierde mondiale niveau, een feit is.

Bondscoach Doug Mason kon donderdag pas over spelers van Tilburg Trappers beschikken en zij stonden vervolgens aan de basis van de 3-2 zege op Japan. Oranje, dat kansloos zijn eerste drie duels had verloren, had daardoor zijn lot ineens weer in eigen hand. Om degradatie zeker te ontlopen moest er zaterdag gewonnen worden.

Dat leek lastig te worden nadat Roemenië in de tweede periode op een 2-0 voorsprong was gekomen. Levi Boer maakte het laat in die tweede periode echter weer spannend (2-1).

Man meer, geen score

Oranje had vervolgens driemaal een man meer op het ijs, maar scoorde niet nog eens. Roemenië vond met nog 1 minuut 44 op de klok wél het net. Het feit dat Oranje-bondscoach Mason zijn keeper gewisseld had voor een extra aanvaller maakte het voor de Roemenen nog wat gemakkelijker.

Roemenië dwong dankzij de zege promotie naar divisie 1A, het tweede niveau, af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl