Quincy Promes

Sevilla blameert zich en ziet kans op Champions League vervagen

Sevilla heeft zich in eigen huis geblameerd met een 3-0 nederlaag tegen middenmoter Leganés. De ploeg van Quincy Promes dreigt daardoor af te haken in de strijd om het vierde ticket voor de Champions League.

Binnen twintig minuten keek Sevilla al tegen een 2-0 achterstand aan. Youssef En-Nesyri en Martin Braithwaite maakte de doelpunten namens Leganés. Sevilla-trainer Joaquin Caparros wisselde in de rust Promes, nadat hij tijdens de eerste helft al had ingegrepen door Roque Mesa te vervangen voor Maxime Gonalons.

Ook met de nieuwe namen kon Sevilla in de tweede helft geen potten breken. In de 82ste minuut werd het zelfs nog 0-3 door een doelpunt van Óscar Rodríguez.

Door de nederlaag heeft Sevilla deelname aan de Champions League niet meer in eigen hand. Getafe staat op de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het miljoenenbal. Zaterdag speelt Getafe tegen laagvlieger Girona.