Feest bij FC Den Bosch
NOS Voetbal

Top Oss en Den Bosch slaan hun slag in laatste speelronde

FC Den Bosch en Top Oss hebben goede zaken gedaan in de laatste speelronde van de eerste divisie. De Brabantse clubs wisten zich te plaatsen voor de halve finales van de play-offs, waardoor ze de eerste ronde van de nacompetitie mogen overslaan.

Met FC Twente is de kampioen in de eerste divisie al anderhalve week bekend. In de 38ste speelronde ging het dan ook vooral om de precieze invulling van de plaatsen in de nacompetitie en dan met name wat betreft het moment van instromen.

Den Bosch moest zesde zien te blijven, maar eindige zelfs als vierde. Den Bosch passeerde namelijk Almere City FC en tegenstander Go Ahead Eagles.

In Stadion de Vliert zette Amine Khammas de thuisploeg met een schot in de verre hoek op voorsprong. Thomas Verheydt miste namens Go Ahead kort na rust een strafschop. Invaller Vincent Vermeij maakte in blessuretijd een eind aan de spanning.

Paul Quasten na zijn goal tegen Eindhoven

TOP Oss profiteerde van de zeperd van Almere bij Jong Ajax. Terwijl Almere met 8-0 werd vernederd, legde TOP Oss Helmond Sport met 4-0 over de knie, waardoor de Ossenaren nu ook zeker zijn van de tweede ronde.

RKC Waalwijk had officieel nog een punt nodig voor de play-offs, al was de kans dat MVV de Waalwijkers nog zou passeren louter een theoretische, gezien het doelsaldo. RKC won met 3-1, mede dankzij een verwoestende uithaal van Paul Quasten in de eerste minuut.

Jong Utrecht verlaat laatste plaats

Het lukte Jong FC Utrecht op de valreep zich te ontdoen van de laatste plaats. Dankzij een hakbal van Mitchell van Rooijen in blessuretijd werd er met 2-1 gewonnen bij FC Dordrecht. Helmond Sport is als laatste geëindigd.

Ferdy Druijf (r) viert doelpunt nummer 29

De topscorer van dit seizoen in de eerste divisie speelt bij NEC. Op bezoek bij MVV (1-1) maakte Ferdy Druijf zijn 29ste doelpunt. De eerste veertien daarvan maakte hij namens Jong AZ in de eerste seizoenshelft.

Bekijk hieronder het programma van de play-offs om promotie/degradatie. Daaronder staan alle uitslagen van speelronde 38.

Programma eerste ronde

Vrijdag 10 mei
SC Cambuur Almere City 20.45 uur
NEC RKC Waalwijk 18.30 uur
Dinsdag 14 mei
Almere City SC Cambuur 20.45 uur
RKC Waalwijk NEC 18.30 uur

Programma halve finales

Zondag 19 mei
Go Ahead Eagles FC Den Bosch 12.15 uur
NEC/RKC Nr. 16 eredivisie 14.30 uur
Top Oss Sparta 16.45 uur
Cambuur/Almere Nr. 17 eredivisie 20.00 uur
Returns op woensdag 22 mei

Uitslagen laatste speelronde eerste divisie

FC Dordrecht-Jong FC Utrecht 1-2
MVV Maastricht-NEC 1-1
RKC Waalwijk-FC Eindhoven 3-1
FC Twente-SC Cambuur 2-2
FC Volendam-Roda JC 1-1
FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 2-0
Helmond Sport-TOP Oss 0-4
Jong Ajax-Almere City 8-0
Jong PSV-Telstar 2-0
Jong AZ-Sparta 3-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl