David De Gea excuseert zich voor zijn fout

Champions League ver weg voor Manchester United na blunder De Gea

Het zijn zware tijden voor David De Gea. Mede door een fout van de Spaanse doelman kwam Manchester United niet verder dan een gelijkspel tegen Chelsea: 1-1. Bij winst was United in punten op gelijke hoogte gekomen met de Londense rivaal om een plek bij de eerste vier. Nu is een Champions League-ticket ver weg voor United.

United kwam op eigen veld al snel op 1-0 via Juan Mata, die na voorbereidend werk van Luke Shaw scoorde. De thuisploeg leunde daarna achterover, maar Chelsea wist zich amper raad met de geboden ruimte en wist nauwelijks kansen te creëren. Op slag van rust werd het toch 1-1. Marcos Alonso scoorde in de rebound, nadat De Gea een schot van Antonio Rüdiger had losgelaten.

Het was niet de eerste fout van de Spanjaard in de afgelopen weken. Tegen FC Barcelona in de Champions League ging De Gea bij de tweede goal van Lionel Messi in de fout, tegen Everton incasseerde hij vier goals en tegen stadgenoot City blunderde De Gea bij de tweede City-goal van Leroy Sané.

Een vrije trap van Willian bij Manchester United-Chelsea op Old Trafford (1-1)

Na rust zocht vooral United de aanval, maar veel kansen leverde dat niet op. Voor de vierde opeenvolgende keer slaagde de ploeg van coach Ole Gunnar Solskjær er niet in te winnen. De thuisploeg verloor bovendien verdediger Eric Bailly met een op het oog zware blessure.

Arsenal voor derde keer op rij onderuit

Ook Arsenal liep opnieuw averij op in de strijd om een van de vier Champions League-tickets. De Londenaren, die voor de wedstrijd bij Leicester City al net buiten de topvier stonden, gingen met 3-0 hard onderuit. Het was voor Arsenal al de derde competitienederlaag op rij en de vierde in vijf speelronden.

De gasten moesten het bijna een uur met tien man opknappen, omdat Ainsley Maitland-Niles na een tackle op James Maddison in de 36ste minuut voor de tweede keer een gele kaart voorgehouden kreeg.

Honderdste

Leicester was voor rust al de gevaarlijkste ploeg en in de tweede helft werd dat ook in cijfers uitgedrukt. De Belg Youri Tielemans kopte uit een afgemeten voorzet van James Maddison na een klein uur de 1-0 binnen. In de 86ste minuut kon Jamie Vardy na een verre trap van keeper Kasper Schmeichel alleen op Arsenal-doelman Bernd Leno afgaan. Vardy's lobje raakte de lat, maar in de rebound kopte hij raak.

Jamie Vardy kopt Leicester City naar 2-0 tegen Arsenal

In de slotseconden van de wedstrijd maakte Vardy ook nog de 3-0 voor Leicester City, dat in de race blijft voor Europa League-voetbal. Het was voor de spits zijn honderdste competitietreffer.

Arsenal, dat door het winnen van de Europa League ook nog in de Champions League terecht kan komen, liet na om de vierde plaats over te nemen van Chelsea. De Gunners bleven vijfde met nu twee punten achterstand op Chelsea en een punt voorsprong op nummer zes Manchester United.